Akkor csapjunk is bele! Kezdésnek még egy könnyed jellemzése vagy inkább nevezzük leírása a DK-nak:

A death knight közelharcos (melee; close combat) kaszt, de rendelkezik néhány távolsági varázslattal is. Többfunkciós, mert képes helyt állni mind a sebzésokozás (DPS), mind a sebzéselnyelés (Tank) szerepkörben. A játék egyetlen kasztja, amit mindkét oldalon és minden faj számára elérhető. A speciális kritériumok miatt ez a kaszt alapból 55. szinten indul, egyéni betöltőképernyővel rendelkezik és miután találkozott a Szövetség illetve a Horda vezérével, a központi nekropoliszából kiindulva elérhet minden klasszikus leszállóhelyet a továbbfejlődésért.

A halállovag harcrendszere:
A halállovag a többi kaszttól eltérően egyszerre két erőforrást használ fel a harcban, ezért szükséges tovább bontani elsődleges és másodlagos formákra. A kaszt képes a kettős forgatásra (dual wielding).

 Rúnák (Rune)
A halállovag elsődleges erőforrása a rúna (rune). Három fajta (Blood (Vér); Frost (Fagy); Unholy (Szentségtelen) rúnatípus van, amelyek párosával állnak rendelkezésre. A halállovag varázslatainak döntő többsége ezeket a rúnákat használja fel, általában egy fajtából egy darabot, de előfordulnak több rúnás (multi-rune) képességek is, amelyek a három típusból kettőt vagy mind a hármat is megkívánhatnak. Minden rúna saját újratöltési idővel rendelkezik, ami egységesen 10 másodperces időtartam, ez alatt pedig a feltöltődő rúna nem használható fel. A Vérpecséttel (Blood Tap) illetve egyes tehetségekkel van mód egy-kettő rúnát átalakítani Halál (Death) rúnává, amely afféle "jolly jokerként" bármelyik varázslat képes használni, ezzel kompenzálható a hagyományos rúnák újratöltési ideje.

 Rúnaerő (Runic Power)
A halállovag másodlagos erőforrása a rúnaerő (rune power). A rúnaerő a rúnák felhasználása során szabadul fel, minden egyes rúna 10 rúnaerőt ad, de kettő vagy több rúna egyszerre történő felszabadítása csak 15 rúnaerőt adhat. A rúnaerő a halállovag varázscsíkjában töltődik fel, a harc előtt teljesen le van merülve, és csak a rúnák használatával lehet növelni. A harc folyamán a rúnaerő mértéke folyamatosan csökken, a harc végeztével pedig megindul a teljes lemerülése. A halállovag varázslatainak csekély képviselője (pl: "Halálspirál" (Death Coil) használja fel a rúnaerőt, de értéke ettől még fontos maradt.

 Betegségek (Disease)
A halállovag a harcban sajátos támadási formát vett be, a betegséget (disease). Két, minden halállovag számára elérhető betegség, a "Vérbaj" (Blood Plague) és a "Fagyláz" (Frost Fever) bizonyos ideig tartó folyamatos árny- illetve fagyalapú sebzést okoznak. A megbetegedett áldozat ezután sérülékenyebbé válik a rúnaalapú csapásokra, mivel a kórságok fejenként legalább 10%-al erősebbé teszik a sikeres találatot. Ez a bónusz sebzés csak a halállovag saját maga által keltett betegségeinél működik, más halállovagok vagy más kasztok betegség típusú rontása nem növeli meg a sebzést.

 Jelenlétek (Presence)
A halállovag háromfajta státuszban (avagy "jelenlétben"; presence) harcolhat:

Blood Presence (Vér Jelenlét): A halállovag sebzését megnöveli 15%-al és a célpontján okozott sebzés 4%-át képes saját gyógyulására felhasználni. Ez a halállovag DPS jelenléte.
Frost Presence (Fagy Jelenlét): A halállovag szövet-, bőr-, sodrony- és lemez felszerelés után kapott páncélzat értékét megnöveli 60%-al, csökkenti a halállovagot ért sérülés mértékét 8%-al és megnöveli annak minden képessége után keletkezet figyelem mértékét 45%-al. Ez a halállovag tank jelenléte.
Unholy Presence (Szentségtelen Jelenlét): A halállovag támadási- és mozgási sebességét növeli meg 15%-al, továbbá csökkenti minden képességének újratöltési idejét fél másodperccel. Ez a halállovag PvP jelenléte.
A halállovag jelenléte passzív bónuszként szolgál, de a három lehetőségből egyszerre csak egy lehet aktív. A kiegészítő első nagyobb javítása előtt minden tehetségágban elérhetővé vált egy második passzív státus, mint aura, de mivel mindenkire hatott és nem lehetett kikapcsolni, ezért a jelenlétek megerősítésére váltottak a készítők.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dkbuild.blog.hu/api/trackback/id/tr982107312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása